Fon iddialarına adı karışmıştı... Betül Sayan Kaya görevlerinden affını istedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Dr. Betül Sayan Kaya, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan bir meseleyle ilgili şahsı hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Siyaset Yayın: 27 Eylül 2026 - Pazar - Güncelleme: 27.09.2026 15:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Dr. Betül Sayan Kaya, hakkında gündeme getirilen iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek, yürüttüğü tüm görevlerden affını istediğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Dr. Betül Sayan Kaya, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan bir meseleyle ilgili şahsı hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Kaya, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu iddiaların kim olursa olsun tüm yönleriyle araştırılması ve sürecin titizlikle yürütülmesi yönündeki yaklaşımını hatırlattı.

Ortaya atılan iddiaların hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını önemsediğini belirten Kaya, siyasette sorumluluğun yalnızca hukuki sorumlulukla sınırlı olmadığını ifade etti. Kaya, şahsıyla ilgili iddiaların araştırılacağı süreçte bulunduğu makamın tartışma konusu edilmemesi ve inceleme ile soruşturmanın bağımsız şekilde yürütülebilmesi amacıyla siyasi sorumluluk alma kararı verdiğini belirtti.

Bu kapsamda Kaya, “Sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.