Dilovası'na Lojistik Köy Geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 31 Mart yerel seçimleri öncesi 2024-2029 tarihleri arasında Kocaeli’ye yapacağı hizmetlerin beyannamesini açıkladı. Projeleri arasında yer alan Dilovası "Lojistik Köy" projesi kente vizyon katacak.

Dilovası Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 15:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 41 sn.
Google News

Konuyla ilgili konuşan Başkan Tahir Büyükakın: "Limanların elleçleme kapasitesi artırılması gerekiyor. Limanların demiryolu bağlantılarını artırmamız gerekiyor. Denize dolgu yapmayı engelleyerek elleçlemeyi artırma imkanımız doğar. 800 hektar büyüklüğünde bir lojistik kent kurulması gerektiğini gördük. Bu hem denizi doldurmaktan ve Kocaeli’yi kamyonlardan kurtaracak. Dilovası’ndan yapılacak lojistik köyde serbest bölge, teknoloji geliştirme alanları, depo, antrepo ve tır parkları olan bir alan olacak. Bu çalışma ortak vizyon olmalı. Önümüzdeki süreçte yapılması için büyük gayretimiz olacak” dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.