Erzurum’un Simgesinin İsmi Darıca’da Sokağa Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda Darıca Erzurumlular Derneğinin de bulunduğu Belen sokak isminin Erzurum’un simgesi olan Çifte Minareler Sokak olarak değiştirilmesi gündeme geldi.

Darıca Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 07:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

CHP’lerim sokak isimlerinin keyfe keder değiştirildiğini söyleyerek şerh koyması tepki çekerken CHP’nin itirazına rağmen sokağın ismi değişti.

Darıca Erzurumlular Derneği’nin de bulunduğu Belen Sokak isminin Erzurum’un simgesi olan Çifte Minareler Sokağı olarak değiştirilmesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında gündeme geldi. Sokakta bulunan vatandaşlar ve Erzurumlular Derneğinin talebiyle Darıca Belediyesi konuyu Büyükşehir meclisine taşırken CHP’lilerden tepki çeken bir itiraz geldi. CHP’li Meclis üyeleri sokak isimlerinin keyfe keder değiştirildiğini söyleyerek şerh koyması tepki çekerken CHP’nin itirazına rağmen sokağın ismi değişti.


KEYFE KEDER İSİM DEĞİŞTİRİLİYOR 
CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İsimlendirme Komisyonu tarafından Darıca Kazımkarabehir Mahallesi’ndeki Belen Sokak isminin değiştirilmesine şerh koyarak sokak ismi değişikliği ile ilgili, “Geçtiğimiz yıllarda bunu dile getirdik. İsmi olmayan sokaklara isim verilmesi normal bir uygulama. Ama mevcut isimlerin değiştirilmesi çok keyfe keder uygulamalar. Burada da ismi Belen Sokak olan sokak, Çift Minareler olarak değiştiriliyor. Bu tip değişiklikler de bunun ön planda tutulması lazım. Keyfe keder değişiklikler olmaması lazım. Bunların bu kadar değiştirilmemesi lazım” ifadelerinde bulundu.


CHP’LİLERİN İTİRAZINA BAŞKAN BIYIK CEVAP VERDİ
CHP’lilerin itirazlarına ve şerhine cevabı ise Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık verdi. Başkan Muzaffer Bıyık, “O sokakta 6-7 bina var ve o binalarda Erzurumlular da var. Darıca Erzurumlular Derneği de o sokakta bulunuyor. Dernek yönetimi oraya Erzurum’un simgesi çifte minareli bir bina yapıldı. Bu sebeple Erzurumluların simgesi olan Çifte Minareler Sokağı ismi olması uygun görüldü” dedi.
 

ERZURUMLULAR TEPKİ GÖSTERDİ 
Konunun kamuoyuna yansıması üzerine Kocaeli’nin önde gelen Erzurumlu kanaat önderleri ve Erzurum’un önde gelen isimleri tepki gösterdi. Erzurumlular, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Kurtuluş Savaşımızın sembol şehirlerinden Nenehatun’ların memleketi Erzurum’un sembolü olan Çifte Minareler ismini keyfe keder bir olay değilidir. Bizleri derinden üzen talihsiz bir açıklama olmuş. Çifte Minareler Sokağı ismiyle gurur duyuyoruz” dediler. Öte yandan edinilen bilgiye göre bazı isimler de CHP grubunun şerhine itiraz ederek açıklama yapan ve neden Çifte Minareler ismini verdiklerini açıklayan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a da teşekkür ettiler.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.