Türkiye İkinci Bir Yerli Otomobil Üretimine Hazır

AK Parti Kocaeli eski milletvekili, bakan Fikri Işık, 48 Milyon Euro nerede? Sorusuna cevap verdi.

Siyaset Yayın: 05 Haziran 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 05.06.2023 11:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Fikri Işık konuyla ilgili şöyle konuştu:"Bana Bakanlık tevdiedildiginde Cunhurbaşknımızın yerli otomobil taahhüdü vardı. Bende arkadaşları topladım bir ekip kurdum. Bir hazır platform satın alıp elektrikli araç yapımına direk geçelim dedik. Biz o dönem Saab'ın bütün haklarını satın alalım ve onun üzerinden gidelim dedik.

48 Milyon Euro'ya bu aracın tüm haklarını satın aldık. Bu bize yaklaşık 100 milyon TL'ye mal oldu. TÜBİTAK onay verdi satın alma ona göre yapıldı. Biz o araçları kamuflajla kamuoyu ile paylaşıtık. Bu iş böylece ete kemiğe büründü. Bu proje çöpe gitmedi. Şuan bu para boşa mı gitti? Hayır.

Bu proje platform ASELSAN' da kullanılıyor. İkinci bir yerli otomobil üretmek istersek bu platformla bir yıl içinde üretim yapabiliriz. Bu ülkenin 1 TL'si bile boşa gitmedi. Burada para çarçur olmadı. Bu yanlış bir açıklama." dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.