Kıraç 23 Nisan'da Kocaeli'de Sahneye Çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sevilen sanatçı Kıraç’ı sahnede çocuklar ve ailelerle buluşturdu.

Kocaeli Yayın: 23 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 23.04.2023 21:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sevilen sanatçı aralarında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocukların da bulunduğu 100. Yıl Çocuk Korosu ile sahne aldı. Ormanya’da gerçekleşen ‘’Bi Dünya Eğlence’’ etkinliğinde saat 16.00’da sahne alan Kıraç ve 100 çocuktan oluşan 100. Yıl Korosu, 23 Nisan coşkusunu zirveye taşıdı.

 

ANLAMLI ETKİNLİK İÇİN TİTİZ ÇABA

Büyükşehir Belediyesi söz konusu etkinliğe günler öncesinden ve büyük bir titizlikle hazırlandı. Projenin hayat geçirilmesinde önemli katkısı olan Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Taş ile okul öğretmenleri Can Kahramansoy-Ulusal Egemenlik Ortaokulu, Arzu Yenipazar- Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Koro Şefi, Betül Göker-İzmit Ortaokulu ve Leyla Çaylak İnce-Şehit Alper Al Ortaokulu, özellikle provalarda çocuklarla yakından ilgilendi. Cumhuriyetin 100. Yılına en güzel atıfla kurulan 100. Yıl Çocuk Korosu, etkinlik için eğitmenleri gözetiminde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda düzenli olarak çalıştı.

 

DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR KORODA

100. Yıl Çocuk Korosu, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay deprem bölgelerinden ilimize gelen misafir öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu öğrencileri ve Şehit Alper Al Ortaokulu, Ulusal Egemenlik Ortaokulu ile İzmit Ortaokulu’ndan seçilen yetenekli öğrencilerden oluştu. Öte yandan birbirinden yetenekli 100 çocuktan oluşan koro, etkinlik öncesindeki son provasını sevilen sanatçı Kıraç ile birlikte yaptı.

 

 

BÜYÜK BULUŞMA ORMANYA’DA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ünlü sanatçı Kıraç Ormanya’da hazırlanan sahnede 100. Yıl Korosu eşliğinde Kocaelililerle buluştu. Etkinlik, Ormanya’nın giriş kapısının dışında yer alan bölgede kurulan sahnede gerçekleştirdi. Saatler 16.00’yı gösterdiğinde Kıraç ve 100. Yıl Korosu sahnede yerini aldı. Alanı tıklım tıklım dolduran Kocaelililer ve diğer illerden gelenlere seslenen Kıraç, korodaki çocuklarla beraber “Tuna Nehri, Hoş Gelişler Ola, Ankara'nın Taşına Bak, Vatan Marşı, Cayır Çimen Geze Geze,

Karakaş Gözlerin Elmas, Gülpembe ve Kırlara Doğru” adlı eserleri seslendirdi. Sanatçı Kıraç’ın oğlu Çağrı Manas Kıraç, programda bir şiir okudu.

 

KIRAÇ’A UYSAL’DAN ÇİÇEK VE TEŞEKKÜR

Programda Kıraç’a katılımından dolayı teşekkür eden ve kendisine çiçek takdim eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, ‘’23 Nisan Çocuk Bayramını bize hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Yüreği vatan sevgisiyle dolu koromuzdaki bu çocukları bizlerle buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın selam ve sevgilerini iletiyorum‘’ dedi. Kocaeli’nde böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade den Kıraç ise uzaktan yakından gelen herkesin ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutladığını vurguladı. 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.