Başkan Büyükgöz Depremdeleri İftarda Ağırladı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze’de misafir edilen depremzedeleri iftar yemeğinde ağırladı.

Gebze Yayın: 18 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 18.04.2023 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze’de misafir edilen depremzedeleri iftar yemeğinde ağırladı. Arapçeşme Bilim sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar programına Kaymakam Özyiğit ve Başkan Büyükgöz’ün yanı sıra GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri, ilçe protokolü ve depremzede aileler katıldı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi olumsuz etkileyen deprem felaketi sonrasında  Gebze’de misafir edilen depremzede aileleri Kadir Gecesi’nde düzenlenen iftarda ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz programda yaptığı selamlama konuşmasında, “Bugün burada depremzede kardeşlerimizle hasbihal edelim hemhal olalım ve bundan sonrası için yapılması gerekenleri dertleşmiş olalım istedik.

 

HATAY’DA KÜÇÜK BİR BELEDİYE KURDUK

Biz geride sağlıkla kalanların vazifesi ahirete uğurladıklarımızı hayır ile yad etmek, geride kalanlarından mağdur ve mazlum olanlara yardım etmek. Bizler dirençli olmak dayanıklı ve olgun bir duruş sergilemek; gençlerimize örnek olmak zorundayız. Biz depremin ilk gecesinden itibaren deprem bölgelerindeydik. Ankara’dan bizlere verilen talimat doğrultusunda depremin ikinci gününde 430 personel ve 112 araçla birlikte Hatay’daydık.  Hatay’da küçük bir belediye oluşturduk. Cenaze hizmetlerinden veteriner hizmetlerine, arozöz hizmetlerinden sağlık hizmetlerine kadar çalışmalara başladık. Ertesi gün aynı anda Hatay’ın 27 köyüne yardım ulaştırdık.

 

 

DÖRT BİR YANDAN BÖLGEYE YARDIMA KOŞTULAR

Bunu neden söylüyorum; ‘devlet nerede, yardımlar gecikti diyenlere bizler oradaydık.’ Hatay’ın tamamında temizlik hizmetlerinden sorumlu koordinatör belediye başkanıyım. Hala gidip geliyorum. Orada 173 temizlik aracı ve 480 temizlik personeliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz devlet adına her türlü hizmeti anında karşılamak için oradaydık. Bu ülkenin evlatları doğusundan batısından güneyinden kuzeyinden her yerinden bölgeye yardım için koştular” dedi. Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, “Bizlerde burada aynı acı aynı hüznü sizlerle birlikte yaşadık.

 

ACISINI YÜREKLERİMİZDE HİSSETTİK

Gebze olarak sizler için gece gündüz çalıştık. Biz kamu olarak yalnızca 250 yardım TIR’I gönderdik. Sadece bunla sınırlı değil sadece bir vatandaşımız firması adına yüzü aşkın yardım TIR’ı gönderdi. Sizler henüz Gebze’ye gelmeden 65 vatandaşımız evlerini sizler için açtı. Sizleri evlerinde ağırlamak isteyen vatandaşlarımızın haddi hesabı yok. Gebzeli kardeşlerimiz sizler gibi depremin acısını yüreklerinde hissetti. Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin yardımların kolilenmesinde olan gayretlerini görmeliydiniz” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ve duanın ardından aileler ve protokol oruçlarını birlikte açtı. 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.