Başkan Sarı’dan Gübretaş İşçilerine Destek

Gübretaş’ta tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sebebi ile üyarı eylemlerine başlayan işçilerı CHP İl Başkanı Bülent Sarı, milletvekili adayları Prof. Dr. Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal ziyaret etti.

Kocaeli Yayın: 14 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.04.2023 15:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Gübretaş’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. İşçilerin yüzde 150 zam talebinin işveren tarafından yüzde 60’ta bırakılması ile Gübretaş işçileri vardiya girişi ve çıkışında uyarı eylemlerine başladı. İşçilerin hak arayışına destek vermek üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Sarı, CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz Altunal, CHP Körfez İlçe yönetimi, Körfez Belediye Meclisi üyesi Erkan Uygun, CHP Kocaeli 28. Dönem Milletvekili adayları Prof. Dr. Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı Gübretaş önündeki eylemlere katıldı.

TÜM GÜCÜMÜZ İLE YANINIZDAYIZ

Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süreci ile bilgi alan CHP’liler, emekçiler tarafından alkışlarla karşılandı. İşçiler, 2 Mayıs’ta yeniden sendika ve işveren arasında görüşme olacağını belirtti. 10 yılı aşkın süredir fabrikada çalışan bir emekçinin bile şu anki maaşının ancak asgari ücrete eşitlendiğini söyleyen emekçilere CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, hak arayışlarında gereken tüm desteği vereceklerini açıkladı.

 

 

GEÇİNEMİYORUM SESİ DEĞİL İŞÇİNİN MUTLU YÜZÜ GÖRÜNECEK

Başkan Sarı, “Milletvekili adaylarımız, ilçe başkanımız ile Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ve sözünü sizlere getirdik. 14 Mayıs’tan sonra sermayeden yana değil emekten yana düzeni kuracağız. Hiçbir emekçimiz mağdur edilmeyecek. İnsanca yaşanacak ücretlerle hakkını alacak. Üretime katkı sunduğunuz gün boyu ter döktüğünüz fabrika önlerinde emekçinin geçinemiyorum sesi yükselmeyecek, aklınızda geçim derdi olmadan mutlu yüzleriniz mesai sonunda görünecek. Hiç endişeniz olmasın. Her zaman yanınızdayız” Açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.