Gebze’nin Araç Filosu Güçleniyor

Gebze Belediyesi araç filosu güçleniyor. Gebze Belediyesi’nin özkaynaklarıyla temin edilen 26 yeni araç, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen törenle belediye filosuna kazandırıldı.

Gebze Yayın: 13 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.04.2023 17:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Gebze Belediyesi araç filosu güçleniyor. Gebze Belediyesi’nin özkaynaklarıyla temin edilen 26 yeni araç, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında düzenlenen törenle belediye filosuna kazandırıldı. Törene ev sahibi Başkan Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve birim müdürleri katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği törende Başkan Büyükgöz, belediye araç filosuna 69 yeni binek araç daha kazandırılacağı müjdesini paylaştı.

 

SATIN ALMA MODELİ

Törende selamlama konuşması gerçekleştiren Başkan Büyükgöz, “Belediyecilikte yapılan hizmetlerin sınıfları var. Bu sınıflardan birisi de ulaşım taşıma ve ya iş makineleri sınıfı. Burada öz kaynaklarımızla yada kendinize ait araçlarla hizmet etmenin ayrı bir rahatlığı ve ayrı bir güveni var. Diğer taraftan kiralama maliyetlerinin yüksek çıkması nedeniyle biz satın alma modeline geçmiş olduk. Mesela arama kurtarma aracımız depremde canla başla görev yapan ekibimizin eli kolu oldu. Teknik donanım anlamında araç gereç olarak güçlü iseniz kendinize olduğu kadar başkalarını da faydanız olacaktır. Gebze arama kurtarma ekibimiz akredite olmuş Türkiye’deki sayılı arama kurtarma ekiplerinden bir tanesi.

 

 

69 YENİ ARAÇ DAHA GELİYOR

Gebze’ye kazandırılan ancak buraya getirilemeyen loder, kepçe ve diğer iş makineleri de sahada iş yürütmeye devam etmekte. Bu ay alım kararı verdiğimiz 69 tane yeni binek aracımız daha teslimini yapıp sizlerle buluşturacağız. Böylece kiralama modeliyle çalışan araç sayımız iyice azalmış olacak. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza müdürlerimize ve başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ancak teşekkürlerin en büyüğü tabi ki siz değerli halkımıza. Size karşı mahcup olmamak için canla başla çalışıyoruz. Milletin emanetini en güzel ve verimli şekilde kullanabilmek için her şeyi dikkatli şekilde yapmaya gayret ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

GEBZE ADINA GURUR DUYDUM

Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit,  “Belediyemizin araç gerçek yönünden alımı belki birçoğunuz için denebilir ki bu önemli bir iş mi? Arkadaşlarım bu hakikaten önemli bir iş. Az önce belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi biz mesleğimiz gereği ülkenin her bölgesinde çalışır bu nedenle ülkenin her köşesiyle irtibat halinde oluruz.  Bu deprem döneminde beni o kadar arayan oldu ki, ben Gebze Kaymakamı olarak çok mutlu oldum ve gurur duydum. Aramalar neyle ilgili derseniz bir tanesini söyleyeyim; bir vatandaşımız İstanbul’dan bölgeye gidiyor kurtarma amacıyla. Ve bizi arayıp diyor ki yol boyunca gördüğüm nakliye araçlarının yarıdan fazlası Kocaeli plakalı.

 

 

İŞİN SIRRI ÇALIŞMA ŞEKLİ

Gelin de mutlu olmayın. Daha sonrasında ekliyor diyor ki vatandaşımız arama kurtarma için bölgeye girdiğimizde Gebze Belediyesi’nin arama kurtarma ekibini gördük. Bu ekip bizim ulaşamadığımız ve diğer ekiplerin yetişemediği ne iş varsa yetişmeye çalıştı ve yardımcı oldular. Burada şüphesiz en önemli unsurlardan birisi çalışma araç gereçleri. Ben kendi adıma ve sizlerin adına bu sözleri duymaktan çok mutlu oldum. Belediye Başkanımıza, meclis üyelerine ve çalışma ekibine bu derli toplu çalışması için çok teşekkür ederim. Başkanımıza bu işin sırını sorduğumda çalışma şeklini değiştirdiğini ve çalışmada israf noktalarını kapattıklarını ifade etti. Ben de Belediye Başkanımızı ve bu çalışmayı yürüten değerli ekibini kutluyorum” dedi. Konuşmalar sonrası kurban kesimi ve yapılan duaların ardından tören sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.