N KOLAY İstanbul Yarı Maratonu 30 Nisan'da

Avrupa’nın en iyi 3 yarı maratonundan biri olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan 2023 Pazar günü 18. kez start almaya hazırlanıyor.

Spor Yayın: 08 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 08.04.2023 11:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İSTANBUL (İGFA) -  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da 30 Nisan Pazar günü 18. kez koşulacak. World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategoride yer alan N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu, yaklaşık 60 farklı ülkeden 12 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Dünyanın en iyi 9 yarı maratonu arasında gösterilen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu; katılımcılara; 21K, 21K Paten ve 10K’lık kategorilerde yarışma imkanı tanıyor. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin merkezi olan parkuru ve eşsiz Haliç manzarasıyla sporculara benzersiz bir deneyim sunan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda koşmak için kayıtlar 10 Nisan tarihinde sona erecek. Spor İstanbul’un (spor.istanbul) web sayfası üzerinden yarış için kaydını yaptıran katılımcılar, 28-29 Nisan tarihlerinde Kanyon’da kurulacak Spor İstanbul stantlarından yarış kitlerini teslim alabilecek.

 Eğim farkı bulunmayan güzergahıyla sporculara #EnHızlıYarı Maraton derecelerini yapma imkanı sunan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda binlerce koşucu, rekortmen atletler ile birlikte parkura çıkacak. 2021’de düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu’nda 1:04:02’lik derecesiyle kadınlarda dünya rekorunu kıran Kenyalı atlet Ruth Chepngetich 30 Nisan’da yeniden İstanbul’da sahne alacak. İstanbul Yarı Maratonu parkur rekorunu 59:15’lik derecesiyle elinde bulunduran, 2022’nin şampiyonu Kenyalı erkek atlet Rodgers Kwemoi de Tarihi Yarımada’da kendi rekorunu geliştirmek için yarışacak. Elit atletler arasında kadınlarda Türkiye’yi; Meryem Erdoğan, Yayla Günen ve Sabriye Güzelyurt temsil edecek. Erkeklerde ise Ömer Alkanoğlu, Üzeyir Söylemez ve İlham Tanui Özbilen Türkiye’yi temsil edecek elit atletler arasında yer alıyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.