Büyükşehir Deprem Bölgesinde Salgın Riskine Önlem Alıyor

Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kemirgen mücadelesi ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.

Kocaeli Yayın: 15 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.02.2023 12:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen diğer illerde yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken salgın hastalıklar konusunda önlemler alınıyor. Türkiye’nin adeta yardım olup aktığı deprem bölgesinde kamu kuruluşları hijyen koşullarının sağlanması için çalışmalar yapıyor. Tüm ekipleriyle bölgede yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Hatay’da depremden etkilenen alanlarda kemirgen mücadelesi ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıyor. 

 

SALGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

Deprem bölgesinde vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, salgın riskine karşı da önlem alıyor. Büyükşehir depremzedelerin kaldığı çadır kentlerde ve toplanma alanlarında hastalık yayılmasını önlemek maksadıyla dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor.

 

 

5 EKİPLE MÜCADELE EDİLİYOR

Büyükşehir Vektörle Birimi, vektörle mücadele çalışmaları kapsamında kemirgen mücadelesi ve dezenfeksiyon çalışmaları için 5 araç 13 personelin yanı sıra cihaz ve ekipmanlarla deprem bölgesine gitti. Ekipler, çadır kentler ve toplanma alanlarıyla tuvaletler başta olmak üzere çok sayıda noktada dezenfekte çalışması yapıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.