Başkan Büyükgöz, Halk Meclisini Cumaköy’de Kurdu

Mahallelerde Halk Meclisi toplantılarına devam eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bir araya geldiği Cumaköy Mahallesi sakinlerine, belediye hizmetleri ve projeleri anlattı.

Gebze Yayın: 01 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 01.11.2023 14:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Halk Meclisi toplantılarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Pelitli Mahallesi’nden startını verdiği yeni dönem Halk Meclisi toplantılarının 2.’sini Cumaköy’de gerçekleştiren Başkan Büyükgöz, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Cumaköylü hemşerilerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Büyükgöz slayt gösterimi eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, “Dört buçuk yıl geride kaldı sizlerle birlikte bu yolculuğu buraya getirdik. Peki bu dört buçuk yılda Gebze’ye neler kazandırdınız diye merak ediyorsunuz. Biz de bu akşam sizlere bu hizmetleri anlatmaya geldik. Tüm vatandaşlarımızın bu dört buçuk yılda kentte ne yapıldığına dair bilgi almaya hakkı vardır. Gebze’yi sağlama aldık dedik. Bazıları ya bu motto çok iddialı dediler. Bakalım Gebze’yi sağlama nasıl almışız.

 

MÜLKİYET SORUNLARI ORTADAN KALKTI

Biz tüm hizmetlerimizi sekiz başlık altında ele aldık. Biz bir yere okul, hastane bir kamu hizmeti yapacaksak öncelikle arsaya sahip olmanız gerekir. İşte bu noktada biz Gebze’de bulunan alanları kamulaştırmakla işe başladık. 36 adet okulun mülkiyet sorununu çözdük, 24 caminin mülkiyet sorununu çözdük. Bunların 50 yıllın, 100 yılın sorunları. Bununla beraber camilerin kenarlarında bulunan alanları kamulaştırarak cenazelerde cemaate yer açmış olacağız. Mesela Gebze’de 30 bin kişinin yaşadığı Hürriyet ve Yavuz Selim mahallerinde vatandaşların tapuları yoktu dolayısıyla doğalgaz alamıyorlardı. Bu sorunu çözdük.

 

 

KAMULAŞTIRMA VE OTOBAN BAĞLANTILARI

Adem Yavuz Mahallesi’nde 24 yıldır devam eden mahkemeyi sonuçlandırarak o vatandaşlarımızı da tapularına kavuşturduk. Göreve geldiğimizde bu işlerin popülist başkanların işi olmadığını biliyorduk. Sabır işi olduğunu biliyorduk. Geçmiş 100 yılda 65 metrekare alanın imar sorunu çözülürken biz ise 4.5 yılda 59 milyon 500 bin metrekarelik alanın imar sorununu çözdük. Gebze 35 yıl önce yapılan elektrik hatlarıyla bugüne kadar sürüklene gelmiş. Bizler bu hatların neredeyse hepsini yer altına aldık. İlave 30 noktaya trafo yerleştirdik. Kesintiler azaldı. Göreve geldiğimizde Gebze’de bir tane dekoratif aydınlatma yoktu. Ama şu an 52 caddemizde dekoratif aydınlatmalarla kentsel konforu arttırıyoruz. Araç filomuzu yeniledik. Kuzey Marmara TEM Otoyolu bağlantısı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze çıkışı yoktu biliyorsunuz. Projede var ancak yapılmadı neden çünkü kamulaştırma maliyeti nedeniyle projeden çıkartılmış. Bizler göreve geldiğimizde tüm çalışmaları gerçekleştirerek bu sorunu da çözmüş olduk.

 

DEVASA SAĞLIK MERKEZİ PROJESİ

Üst yapı çalışmalarında ise İlyas Bey Sağlıklı Yaşam Merkezi. Bugünkü maliyeti 300 milyon lira. Burası biliyorsunuz eski devlet hastanesi. İçerisinde tüm sağlık birimlerinin taşınacağı bir merkez inşa ettik. Güzide Sosyal Tesisleri. Gebzeli vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de edilirdi oturup yemek yiyebilecek, kahve içebilecek tesislerin olmaması idi. Bu şikayetlere kulak vererek vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirecek tesisler açtık. 6 farklı noktada ve farklı konseptleriyle Güzide Sosyal Tesislerimiz şu anda vatandaşlarımızın hizmetinde. Bu akşam istirahat saatlerinizde buraya kadar gelip bizleri dinlediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor hayırlı akşamlar diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükgöz sunumun ardından mahalle sakinlerinin sorularını da cevaplandırdı. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.