Belediye İşçileri Ek Zam İstiyor!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı 2024 enflasyon rakamlarını değerlendirerek, enflasyon rakamlarının işçilerin fiyat artışları ve hayat pahalılığı karşısında korumaktan uzak olduğunu ifade etti.

Kocaeli Yayın: 03 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.01.2024 20:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Muharrem Subaşı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre belediye işçilerinin maaşları belirleniyor. TÜİK verileri 100 temel ürün baz alınarak  belirleniyor, oysa bizlerin temel yaşam ürünleri TÜİK’in belirlediği enflasyonun çok üstünde olup, bizlerin yaşam gerçekleri ile uyuşmuyor.

 

Bunun yanında asgari ücret ve memur maaş oranında yüzde elli (%50) artması, zaten geçmişte ortalama bir birine yakın olan memur ve işçiler arasında ücret skalasının bozulması, şimdide yapılacak yüzdelik zam oranlarının arasında farklılık arz etmesi ile maaş aralıkları arasındaki dengeyi  tamamen bozacaktır. Bunun yanında belediyelerde iş barışı huzurunu temelden sarsılacaktır.

 

Bu anlamda işverenlerimizin işçilerin bu mağduriyeti giderecek bir düzenleme yapması elzemdir. Bu sebepten dolayı bu günden sonra bu gerçeği ifade etmek, belediyelerde en zor ve önemli işlerde çalışan üyelerimizin hakkaniyetli bir düzenleme yapılması için görüşmelerimizi başlatıyoruz."

 

Yorumlar (2)
İşçi 2
04.01.2024 08:11
Dün gelen memur 20 senelik işçinin 2 katı neredeyse para alıyor Bu adaletsizlik düzeltilmezse 3 soyum var benden oy moy yok
İşçi
04.01.2024 08:10
Ak parti hem genel yönetimde hemde yerel yönetimde belediyelerde yönetmekten bıktı hwrkade işçiye ve işçi emeklisine zam vermiyor onları yoksulluğa mahkum ediyor ama oy alamadığı ve sürekli eleştirildiği hatta hakaret yediği memura veriyor.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.