Alışveriş Festivali Gebze’ye Hareket Kattı

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gebze Alışveriş Festivali, etkinlikleri ve eğlenceli aktiviteleri ile Gebze Kent Meydanında devam ediyor.

Gebze Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 14:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Gebze Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odasının birlikteliğinde yapılan Gebze Alışveriş Festivali, etkinlikleri ve eğlenceli programları ile Gebzelilerden yoğun ilgi görüyor. 19 Temmuz Çarşamba günü hizmet vermeye başlayan festivalde, 20 Temmuz Perşembe günü Gebze Eski Çarşı’da Mehteran Takımı ile kortej düzenlendi. Festival 23 Temmuz Pazar günü akşamına kadar devam edecek. 

 

MEHTERAN TAKIMI İLE KORTEJ

Bu hafta Gebze Kent Meydanında açılarak vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Gebze Alışveriş Festivalinin ikinci gününde Mehteran Takımı ile kortej düzenlendi. Eski Çarşının aşağı kısmından kent meydanı yönünde hareket eden kortejde Büyükşehir Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkiler Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze Spor Kulübü Başkanı Resul Tat, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alper Demir, protokol, basın mensupları ve vatandaşlar yer aldı. Mehteran takımını beğenerek ve ilgi ile takip eden Gebzeliler, çalınan marşlara hep birlikte eşlik etti.   

 

PİŞMANİYE ÇEKİLDE, ÇOCUKLAR EĞLENDİ

Ayakkabı, giyim, züccaciye, hediyelik eşya, bijuteri, ahşap ve telefon aksesuarları gibi sektörlerden esnafların çadır kurduğu alışveriş festivaline, Gebzeliler yoğun ilgi gösteriyor. Anne ve babalar alışveriş yaparken çocuklarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurduğu stantlardaki aktivitelerle eğlenceli vakit geçiriyor. Bu kapsamda çocuklar çocuk oyun gruplarında ve yüz boyama etkinliklerine katılırken çocuklara balonlar hediye ediliyor. Yine festival çerçevesinde akrobasi ve illizyon showlar yapılırken birçok yerel sanatçıda sahne alıyor. Ayrıca festival alanında vatandaşlar, yapılan pişmaniye çekimini ilgi ile seyretti. Hazırlanan pişmaniyeler çocuklara ikram edildi. 

 

    

 

ESNAF DA VATANDAŞ DA MEMNUN

Büyükşehir’in desteğiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen alışveriş festivalinde ayakkabı, giyim, züccaciye, hediyelik eşya, bijuteri, ahşap ve telefon aksesuarlarında sezon ve sezon sonu tüm ürünlerde %30-%40 ve %50 oranlarından indirim yapıldı. Ürünlerini satarken bir yandan da eğlenen esnaflar memnuniyetlerini dile getirdi. 17 yıldır Çayırova ilçesinde esnaflık yaptığını ifade eden Hüsniye Yıldız, “Başkanlarımız burada çok güzel bir projeye imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu projeyi onayladı, teşekkür ediyorum. Festivale katılan halkın katılımı da güzel. Halkımız gerçekten festivale ilgi gösteriyor” dedi. Böyle güzel bir projenin başlatılmasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkür eden esnaf Murat Yılmaz, “Gebze esnafı olarak halkımızla uygun fiyata ürünlerimizi paylaştığımız için ve bize de bu şekilde fırsat verildiği için çok teşekkür ediyoruz. Her yıl devamını diliyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi yoğun, herkes çok memnun, esnafımızda bu projeden memnun, esnafımız burada birbiri ile kaynaşıyor” şeklinde konuştu.

 

“BU PROJE MÜKEMMEL BİR SES GETİRDİ”

Gebze’de 15 yıldır esnaflık yapan Sinan Evcil, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği bu faaliyet bizim için ve halkımızın için çok güzel bir organizasyon. Bu proje mükemmel bir ses uyandırdı. Bütün esnaf da memnun vatandaş da çok memnun” ifadelerini kullandı. Bir diğer esnaf Müslüm İlgören, “Yaklaşık iki gündür buradayız. İki gündür de işlerimiz gayet rayında gidiyor. Güzel bir pazar oldu. Hem esnaf açısından hem de vatandaş açısından güzel bir organizasyon oldu. Bu projeye öncülük eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve Gebze Esnaf ve Sanatkârlar
Odasına teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.