GTÜ Akademisyenleri Liselerde

Akademisyenler, lise öğrencilerine doğru tercih noktasında yol gösterdi. Liseli öğrenciler ile GTÜ’lü akademisyenleri buluşturan seminerler başarı ile tamamlandı.

Gebze Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 10:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR'ın inisiyatifi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ'un organizasyonu ile 1-28 Mart tarihleri arasında liselere tanıtım seminerleri düzenlendi. Üniversitemiz öğretim üyeleri, lise son sınıf öğrencilerini okullarında ziyaret ederek üniversiteler, üniversite hayatı, meslekler ve kariyer başlıklarında bilgilendirme ve tanıtım seminerleri düzenledi.

Proje kapsamında, İstanbul Anadolu yakasında 21, Kocaeli il sınırları içerisinde 16 olmak üzere toplam 37 lise; Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanlarının da içerisinde yer aldığı 51 öğretim üyesi tarafından ziyaret edildi. Bu proje lise öğrencilerine öğretim üyeleri ile yüz yüze iletişim fırsatı sundu. Böylelikle lise öğrencileri, yüksek öğretim ile ilişkili her türlü soruya akademisyenlerden cevap bulma olanağından faydalanırken, üniversite tercihlerinde daha sağlıklı tercihler yapma şansı yakaladı. Söz konusu projenin daha çok liseyi kapsayacak şekilde genişletilerek devam ettirilmesi planlanmaktadır.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.