Aralık Meclisinin İlk Oturumu Tamamlandı

Gebze Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu tamamlandı.

Gebze Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 13:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçenin önemli tarih ve kültürel mirası olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Gebze Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu kent meydanında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yönettiği meclis toplantısı yoklama ve bir önceki aya ait meclis karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesiyle başladı.  Meclis gündeminin raporlar bölümünde yer alan; Yapı Kayıt Belgesi alan 12 adet parselin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Belediye mülkiyetinde bulunan Yavuzselim ve Hürriyet Mahallelerindeki taşınmazların yapılan müracaata ilişkin listede bilgileri verilen 10 adet hak sahiplerine (kullanıcılara) fiili kullanım alanları doğrultusunda 6292 Sayılı Kanunun 8. Maddesince doğrudan satışlarının yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Belediyeye devri yapılan Mustafapaşa (Yavuzselim) Mah. 321 ada 323 parselin fiili kullanıcıları tarafından yapılan müracaata ilişkin listede bilgileri verilen 7 adet hak sahiplerine (kullanıcılara) fiili kullanım alanları doğrultusunda 6306 Sayılı Kanun Kapsamında satışların yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Güzeller Mah. 6650 ada 3 ve 4 nolu parseldeki belediye hissesinin TOKİ’ye devrine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, 2024 Yılı Teknik Altyapı (yol) bedellerinin belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Afet İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili Hukuk Dilekçe Tetkik ve İsimlendirme Komisyonu Raporları oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemde yer alan diğer maddeler olan Hatipler Mahallesine İlişkin Hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına Yasal Askı Sürecinde Yapılan İtirazların Değerlendirilmesine ilişkin İmar Komisyonu Raporu, Kadıllı Mahallesi Yediyer Mevkii 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına ilişkin İmar Komisyonu Raporu, Pelitli Mahallesi, 225 Ada 1 Parsel, 226 Ada 13 Parsel ve 235 Ada 1,2,3,5 Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu, Tepemanayır Mahallesi 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına ilişkin İmar Komisyonu Raporu, Ovacık Mahallesi 250 Ada 1, 2 ve 3 Nolu Parsellere İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. Gebze Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı gündemindeki teklifler bölümünde yer alan maddeler ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

 

UNESCO’YA BAŞVURU YAPILDI

Başkan Büyükgöz meclis toplantısında verdiği müjde ile Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Başkan Büyükgöz mecliste konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Değerli arkadaşlarım Kültür Bakanlığımıza rica ettik ve onlar da olumlu karşıladılar. Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’ni UNESCO Dünya Mirası listesine kaydetme talebimiz oldu ve kabul edildi. UNESCO Kültür Mirasına başvuru yapıldı. Biz de bunun altını doldurma ve anlamlandırmak için 2024 yılını Çoban Mustafa Paşa yılı ilan edelim ve akabinde ona dönük araştırmaları ve çalışmaları yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Gebze Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısının 2. oturumu 7 Aralık Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.