Bakan Bilgin’den Büyükşehir’in Defne hastanesine tam not

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’ın Defne ilçesinde inşa ettiği hastaneyi ziyaret etti.

Gündem Yayın: 09 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2023 14:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’dan hastanenin alt yapısı, konteyner kurulumu, elektrik ve tesisat işleri gibi çalışmaların 20 gün içinde tamamlandığı bilgisini alan ve hastane personeliyle tanışan Bakan Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Defne Hastanesine tam not verdi.

 

HASTANEDE DETAYLI İNCELEME

Kocaeli Büyükşehir Defne Hastanesi’nde detaylı bir inceleme yapan Bakan Bilgin ile Türk-İş Başkanı Atalay’a Genel Sekreter Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve Başhekim Dr. İlker Yiğit eşlik etti. Hastanenin tüm birimlerini teker teker dolaşan Bakan Bilgin’e hasta odaları, ameliyathaneler, acil servis, yoğun bakım, eczane gibi bölümlerle ilgili detaylı bilgi aktarıldı. Hastanede görev yapan doktor, hemşire ve sağlık personeliyle de sohbet eden Bakan Bilgin ile Türk-İş Başkanı Atalay, çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.  Bakan Bilgin ile beraberindekiler, hastaneye muayeneye gelen depremzedelerle de samimi bir atmosferde sohbet etti.

 

 

BÜYÜKŞEHİR 20 GÜNDE TAMAMLADI

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan iki büyük depremin ardından en çok etkilenen yerlerden biri de Hatay’ın Defne ilçesi oldu. Ardından 6,4’lük depremle sarsılan Defne için canla başla çalışan Kocaeli Büyükşehir, ilçede gıda, kıyafet, ilaç dağıtımının yanı sıra çadır kent, konteyner kent ve lojistik merkeziyle kalıcı mutfak kurdu. 96 konteynerden oluşan hastanenin yapımına da başlayan Kocaeli Büyükşehir, hastanenin alt ve üst yapısını 20 gün gibi kısa bir sürede tamamladı. MÜSİAD tarafından da desteklenen hastanenin tefrişatı ve tıbbi cihaz kurulumları Sağlık Bakanlığınca tamamlandı, ardından doktor ve sağlık personeli atandı. 54 yataklı hastane yılda 250.000 hastaya hizmet verecek. Hastanede poliklinik hizmetlerinin yanı sıra ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de yer alıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.