Darıca’dan Demokrasi Adası’na Ziyaretler Başlıyor

Toplumun her kesimine yönelik örnek projeler geliştiren Darıca Belediyesi, yakın tarihte önemli bir yer tutan ve açık hava müzesine dönüştürülen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gezi düzenleyecek.

Darıca Yayın: 13 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.09.2023 19:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gençlerin yakın siyasi tarih hakkında bilgilendirilmesi amaçlanan turlara 17-25 yaş arasındaki gençler başvurabilecek.

Darıca Belediyesi, açık hava müzesi haline getirilen ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na düzenleyeceği gezi ile Eski Başbakan Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun hatıralarını Darıcalı gençler ile tanıştıracak. Darıcalı gençlere yönelik başlatılan proje ile 17-25 yaş arasındaki gençler tarihte Yassıada olarak bilinen ve Türk siyasi tarihinde önemli bir yer tutan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na giderek tarihi yakından yaşayacak. Kontenjanın sınırlı olduğu gezi programına katılmak isteyen gençlerin Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde bulunan Kütüphane Müdürlüğü’ne başvurarak ya da 4447441 dahili (1962-1964) nolu telefondan detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

 

BAŞKAN BIYIK GENÇLERİ DEMOKRASİ YOLCULUĞUNA DAVET ETTİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yakın siyasi tarihimize ışık tutmak istediklerini ifade ederek gençleri demokrasi yolculuğuna davet etti ve şöyle konuştu: “Türk siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen Yassıada uygulamaları ne yazık ki hiç hatırlamak istemediğimiz sonuçlar doğurdu. Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanı haksız, hukuksuz bir şekilde astılar. İnsanlığa da demokrasiye de sığmayan olayların yaşandığı Yassıada hepimizin hafızasında Yaslı Ada olarak kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Yassıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yakın siyasi tarihimize ışık tutacak açık hava müzesine dönüştürdü. Bizde gençlerimize yönelik başlatacağımız demokrasi yolculuğu ile geçmişe yolculuk yapıp gençlerimizin demokrasiyi daha iyi özümsemelerine katkı sunacağız. Bütün gençlerimizi hep birlikte çıkacağımız demokrasi yolculuğuna davet ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.