Gebze'de Denetimler Sürüyor

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmelerde fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

Gebze Yayın: 21 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.12.2023 13:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmelerde fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri son zamanlarda vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine, ilçe genelinde faaliyet gösteren marketlerde denetimlerini artırdı. Denetimlerde rafları tek tek dolaşarak ürünlerin yer aldığı reyonlarda fiyat etiketinin bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler; ruhsat, hijyen, genel temizlik ve ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol etti. Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden zabıta ekipleri, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların uyuşup uyuşmadığını karşılaştırdı. Fiyat etiketi uygun olmayan, kasa ve reyon arasındaki fiyat farklılıkları tespit edilen 172 işyeri hakkında tutanak tutularak Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Gebze Belediyesi yetkilileri vatandaşların mağdur olmaması için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında denetimlerin aralıksız devam edeceği ve vatandaşların şikayet, görüş ve önerilerini Alo 153, Alo 175 Tüketici Hattına iletilmeleri çağrısında bulunuldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.