GTO Başkanı Aslantaş’tan Gebze Mesajı

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş Gebze’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü münasebetiyle Kutlama Mesajı Yayınladı.

Gebze Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 14:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başkan Aslantaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Orhan Gazi’nin fethettiği, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin başlangıç noktası, medeniyetlerin yurdu Gebze’mizin 101. kurtuluş yıldönümünde; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, “kurtuluşumuz” için can veren tüm kahramanlarımızı rahmetle anar, onların aziz hatıralarına duyduğumuz saygının ve minnet borcumuzun her geçen gün daha da arttığını ifade ederim.

1420 yılında kesin olarak Osmanlı topraklarına katılan Gebze, Birinci Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması’yla 1918’de İngilizlerin hakimiyeti altına girmiş, 1920’de İngilizlerin bölgeyi terk etmesiyle Yunanlılar tarafından işgal edilen şehrimiz, 12 Ekim 1922 tarihinde bağımsızlığına kavuşabilmiştir. Yurdumuzun her cephesinde “Kurtuluş” için verilen cansiperane mücadele, GEBZE’ miz için de verilmiş; vatan sevgisini, donandığı Kuva-yi Milliye ruhu ile kuvvetlendiren yüce milletimizin içinden çıkan ‘’Yahya Kaptan’’ gibi kahramanlar ve daha niceleri GEBZE’ mize “Kurtuluşu” kazandırmıştır.

Tarihi geçmişi ve sanayiye dayalı ekonomik yapısıyla, geniş ulaşım ağıyla, Türkiye’nin lokomotif şehri Gebze’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünü önümüzdeki yıl il olarak daha coşkuyla kutlayacak olmanın temennisi içindeyiz.”

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.