Büyükşehir Hatay Defne’de enkaz kaldırma çalışması yapıyor

Kocaeli Büyükşehir, Hatay Defne’de çadır kent, hastane ve konteyner kent kurulumunun yanı sıra enkaz kaldırma çalışmalarına da katılıyor.

Kocaeli Yayın: 26 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.02.2023 19:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kahramanmaraş’ta arka arkaya yaşanan iki depremde önemli hasar alan yerlerden Hatay Defne’de depremin yaralarının sarılması için çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çadır kentin kurulumunu tamamladı, hastane ve konteyner kentin yapımına da hızla devam ediyor. Bölgede lojistik dağıtımı, gıda, alt yapı hizmetleri de veren Kocaeli Büyükşehir ekipleri, Defne’deki enkazın kaldırılması çalışmalarına katılıyor. Ekipler halen 15 binanın enkazını kaldırdı. Çalışma kapsamında toplam 1463 araç enkaz kaldırıldı.

 

BÖLGEYE İLK GİDEN EKİPLERDEN

Maraş’ta gece 04.17’de meydana gelen ilk depremin ardından teyakkuza geçen Kocaeli Büyükşehir’in arama kurtarma ekipleri daha gün ağarmadan yola çıkmış ve deprem bölgesine hızla ulaşmıştı. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da Büyükşehir’in arama kurtarma ekipleri 82 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkarmayı başarmıştı. Bölgeye afet tırlarını da gönderen Büyükşehir, ilk günden itibaren sıcak yemek, çorba ve ekmek dağıtımına başlamıştı. Hatay’ın Defne ilçesine afet çadırı kuran Büyükşehir, ardından hızla çadır kent oluşturdu. Burada yardımların dağıtılması için lojistik merkezi kuran Büyükşehir, halen hastane ve konteyner kent kurulumuna da devam ediyor.

 

 

15 BİNADAN 1463 ARAÇ DOLUSU ENKAZ

Kocaeli Büyükşehir ekipleri, Hatay Defne’deki enkaz kaldırma çalışmalarında da görev alıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın teknik personel, iş makinesi ve kamyon desteği verdiği çalışmalar AFAD tarafından yönlendirilirken, 15 kamu kurumu ile koordineli şekilde yürütülüyor.  Kocaeli Büyükşehir, AFAD’ın belirlediği 16 binada enkaz kaldırma çalışması yapıyor. 19 Şubat’tan bu yana ekipler 15 binada enkaz kaldırma çalışmasını tamamladı. Ayrıca Antakya Devlet Hastanesi’nin enkaz kaldırılma çalışması da Kocaeli Büyükşehir tarafından koordine ediliyor. Kocaeli Büyükşehir ekipleri sahada 12 iş makinesi, 70 kamyon, 2 adet arazözle çalışıyor. Çalışma kapsamında toplam 1463 araç enkaz kaldırıldı. Halen 11’i teknik personel olmak üzere toplamda 39 personelin yan sıra 5 ekskavatör, 8 kamyon, 2 lowbet, 2 arasözle, 2 JCB iş makinesiyle enkaz kaldırma çalışmalarına devam ediliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.