Kocaeli'de Park Ücretleri Değişti! İşte Yeni Tarife...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı oturumunda alınan kararla yol üstü parklanmalarda tarife değişikliğine gidildi. Büyükşehir iştiraklerinden Belde A.Ş. yeni tarifeyi 6 Kasım Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacak.

Kocaeli Yayın: 03 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 03.11.2023 11:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yol üstü parklanmalarda en son tarife değişikliği 2 yıl önce gerçekleşmişti. Bu yıldan itibaren ilk kez motosikletler için de parklanma ücreti alınmasına karar verildi.

 

EN SON 2 YIL ÖNCE

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin 19 Ekim 2023 tarihinde yapılan oturumunda alınan 514 sayılı kararla Kocaeli genelinde Belde A.Ş. tarafından işletilen yol üstü parklanmalarda tarife değişikliğine gidildi. Buna göre binek araçlarda 1 saate kadar olan parklanma İzmit için 7 TL’den 13’TL’ye Gebze için 6 TL’den 11 TL’ye Derince, Körfez ve Karamürsel içinse 5 TL’den 9 TL’ye yükseldi. Bu yıldan itibaren ilk kez motosikletler için de parklanma ücreti alınmasına karar verildi. Yeni ücret tarifesi 6 Kasım Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak. Yol üstü parklanmalarda en son tarife değişikliği UKOME kararıyla 22 Aralık 2021 tarihinde yani 2 yıl önce alınmıştı.

 

İLK 15 DK ÜCRETSİZ

Belde A.Ş. tarafından İzmit, Gebze, Derince, Körfez ve Karamürsel’de işletilen yol üstü parklanmalarda ilk 15 dakikaya kadar ücret alınmayacak. 3 saatten sonra devam eden parklanmalarda ise her saat için 1 saatlik ücret tarifesi uygulanacak. Karamürsel İlhan Çınar Alanındaki binek araçlar için günlük 15 TL, motorsikletler için günlük 10 TL sabit ücret uygulanacak. Gazi ve şehit yakınları yol üstü parklanmalardan 3 saate kadar ücretsiz yararlanacak, süre aşımı ise ücrete tabi olacak.

 

ENGELLİ VE ENGELLİ YAKINLARI

H Sınıfı ehliyetle kullanılan engelli araçları; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketleri tarafından işletilen yol üstü otopark yerlerinden ve yer sınırı olmadan 3 saat süreyle ücretsiz faydalanabilir. Engelli aracı şerhi bulunan araç ruhsatı ve sürücü belgesinin parklanma esnasında görevli personele ibraz edilmesi gerekmektedir. H sınıfı ehliyet kullanmayan diğer engelli araçları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketleri tarafından işletilen yol üstü otopark yerlerinden; engelli aracının bizzat engelli tarafından kullanılması veya engelli aracını refakatçisi kullandığında engellinin araç içinde olması halinde 3 saat süreyle ücretsiz faydalanabilir. Süre aşımı ücrete tabidir. Engelli aracı şerhi bulunan araç ruhsatı ve sürücü belgesinin parklanma esnasında görevli personele ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu araçlar engelli park yeri haricindeki bölümlere park ettiğinde ise ücret tarifesine tabidir. Engelli araçlarının bizzat engellinin kendisi tarafından kullanılmadan veya aracın içinde engelli bir vatandaş olmadan başka birisi tarafından kullanılmak suretiyle park yapması halinde söz konusu parklanmalar ücrete tabidir.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.