AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus Oldu

AK Parti Kocaeli’de yeni İl başkanı Şahin Talus oldu. Bugün başkente giden isimler arasında İl Başkan Vekili Şahin Talus il başkanlığına atandı.

Siyaset Yayın: 01 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 01.03.2023 18:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bugün başkente giden isimler arasında İl Başkan Vekili Şahin Talus, İl Teşkilat Başkanı Av. Halit Çokan, 30 Ocak’taki temayülde öne çıkan isimlerden iş adamı Selim Çoban’ın yanı sıra eski milletvekili ve Gebze ilçe başkanı, uzun süredir TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürlüğü ve yönetim kurulu başkan vekilliği yapan Mehmet Ali Okur da sürpriz isim olarak başkente gitti.

 

TALUS'A TEBLİĞ EDİLDİ

Talus, Çokan, Çoban ve Okur’un İl Başkanlığı için Ankara’ya Erdoğan’la görüşmeye çağrılmasının ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanı bugün nihayet belli oldu. Genel Merkezde yapılan görüşmelerin ardından Şahin Talus, AK Parti Kocaeli’nin yeni İl Başkanı olarak atandı.

 

ŞAHİN TALUS KİMDİR?

1972 doğumlu.

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

Beykent Üniversitesinde Hastane Yönetimi ve İşletme yüksek lisansı yaptı.

Aile Hekimliği, İşyeri Hekimliği ve Diyaliz Hekimliği üzerine eğitim aldı.

11 yıllık Kamu görevi süresince Anne-Çocuk Sağlığı Merkezi, Gölcük SSK Dispanseri ve Gölcük Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Özel sektörde ilk polikliniğini 1996 yılında Başiskele Seymen’de açtı.

Hali hazırda Gebze, Sakarya ve Gölcük'te şubeleri bulunan Medar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Siyasi hayata memurluktan istifa ederek; 2008 yılında AK Parti Başiskele Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi ile başladı.

2009-2012 yılları arasında Kocaeli İl Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında Kocaeli İl İdari İşler ve Mali İşler Başkan Yardımcılığı yaptı.

2014-2018 yılları arasında AK Parti Başiskele İlçe Başkanlığı görevini yaptı.

İstifa etti, milletvekili aday aday oldu ancak aday gösterilmedi.

Daha sonra tekrar il yönetimine girdi.

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıyken, Mehmet Ellibeş'in istifasından sonra il başkan vekili oldu.

Dr. Şahin Talus, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.