Tarık Tufan ve Saadettin Acar okurlarıyla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kütüphanede Bir Akşam” etkinliği kapsamında son dönemde kitaplarıyla büyük ilgi gören yazar ve programcı Tarık Tufan’ı Kocaelili okurlarıyla buluşturdu.

Kültür-Sanat Yayın: 14 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2023 11:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yazar Saadettin Acar’ın moderötürlüğünde gerçekleştirilen “Hayatımı Yazsam Roman Olurdu” konulu söyleşide Tarık Tufan, yazmanın kendi hayatındaki önemine değindi. Tufan, kendisini bir kez daha okurlarıyla buluşturduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

YAZMAYI MESELE EDİNMİŞ BİR YAZAR

Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi 21.00’de başladı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Okurların yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin başında yazar Saadettin Acar, Tufan’ı “yazmayı mesele edinmiş” bir yazar olarak tanımladı.

 

YAZMAK BENİM İÇİN KAÇINILMAZ BİR İHTİYAÇ

Yazmanın kendisi için değerli bir hikâyesi olduğunu kaydeden Tufan, “Başka işler yaparken, gece uykudan feragat ederek yazarken şunun farkındaydım. Ben yazmalıydım. İnsan konuştukça yazarak anlatma ihtiyacı azalıyor. Bir yerden sonra yazmanın benim için kaçınılmaz olduğuna inandım” dedi.

 

ANLARI ANLAMLI HALE GETİREBİLMEK

Tufan, ilgiyle izlenen söyleşide insanları diğer canlılardan ayıran özelliklerden birinin de anları anlamlı hale getirebilme özelliği olduğunu kaydetti. Yazar, bu çerçevede, “Bence yazmak, hikâye haline getirmek benim bu anları anlamlı hale getirdiğim yer. O nedenle yazmak benim için çok önemli” şeklinde konuştu.

 

KİTAP VE KARAKTERLER

Söyleşide Tarık Tufan okurlarından kitapları ve kitaplarındaki karakterlerle ilgili gelen sorulara yanıt verdi. Romanların hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Tarık Tufan, “Romanda bütün koşullar sizin kontrolünüzde gelişse de siz romanı yazarken aynı zamanda değişiyorsunuz. Hayat gibi derken bunu kast ediyorum. Karakterlerle ilişkiler de değişiyor. Yazdığınız bir karakterle bir yerlerde karşılaştığınız da olur. Bu ilginç bir deneyim” ifadesini kullandı.

 

 

NURİ PAKDİL ANISI

Tufan söyleşide; 2019 yılında vefat eden Türk Edebiyatının usta yazarı Nuri Pakdil ile olan bir anısını okurlarıyla paylaştı. Pakdil ile Ankara’da karşılaştığını anlatan Tarık Tufan, üstadın kendisine, “Fener caddesinden Kadıköy'e doğru yürürken yolda bir çınar ağacı vardı onu gördünüz mü? Kadıköy'den Bahariye'ye çıkarken o sokakların birinde Tanzimat döneminde kullanılan bir bina vardı onu biliyor musunuz?” ve “Van Gogh’un Teo’ya mektuplar kitabı vardı onu okudunuz mu” şeklinde 3 soru sorduğunu anlattı. Bu soruların hiçbirine “evet” diyemediğini söyleyen yazar, “Üstat bu sorularla bize;  yaşamın farkındalık olduğunu ve anları anlamlı hale getirmenin önemini anlattı. Bu soruların cevabı yaşamın farkındalığı ile ilgiliydi” açıklamasını yaptı.

 

TUFAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Söyleşinin sonunda Tarık Tufan kendisini Kocaelili okurlarıyla buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Tufan, “Pandemiden önce bu güzel mekânda ağırlanmıştım. Büyükşehir Belediyesi’ne güzel daveti için çok teşekkür ederim. Bunun için ayrıca çok mutluyum” dedi. Tufan ve Acar, kendilerini dinlemeye gelen okurları için kitaplarını da imzaladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.