Darıca’da 850 Çocuk Sünnet Oldu

Darıca Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni bu yıl da coşkuyla gerçekleşti. 850 çocuğun erkekliğe ilk adımını attığı şölene binlerce kişi katıldı.

Darıca Yayın: 10 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2023 13:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Darıca Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni bu yıl da coşkuyla gerçekleşti. 850 çocuğun erkekliğe ilk adımını attığı şölene binlerce kişi katılırken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da ailelerin mutluluğuna ortak oldu.

Darıca Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sünnet Şöleni, oldukça coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Toplam 850 sünnet çocuğu ve ailelerinin Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğinde bir araya geldiği şölene AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü ve Veysal Tlipioğlu ile birlikte, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP Darıca İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve binlerce Darıcalı katıldı.

 

 

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

Şölen öncesinde sünnet olan çocuklar Darıca Belediyesi’nin üstü açık otobüsüyle şehir turu atarak vatandaşları selamladılar. Bando ve konvoy eşliğinde şölenin gerçekleştiği Nenehatun Ahmet Çalık Spor Kompleksi’ne gelen çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar. Kuran tilavetiyle başlayan sünnet şöleninde çocuklar için birçok farklı aktivite düzenlenirken şölen oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

 

BAŞKAN BIYIK AİLELERİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

Sünnet şölenine katılarak çocukları ve ailelerini yalnız bırakmayan ve selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, sünnet geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini belirterek “Geçtiğimiz yıl 900 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirmiştik bu yıl da 850 yavrumuzun sünnetini gerçekleştirdik.  Bir geleneği hep beraber yaşatıyoruz. Geçmişten aldığımız bu geleneği gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Öncelikle bu etkinliğe katıldıklarından dolayı kıymetli çocuklarımıza ve değerli ailelerine teşekkür ediyorum. Sünnet şöleni ile erkekliğe adım atan yavrularımıza da bundan sonraki hayatlarında başarılar ve mutluluklar diliyorum. Sünnet hem örf ve adetlerimizin hem de inancımızın bir gereği. Sünnet cemiyetlerini gerçekleştireceğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hepsine geçmiş olsun diyor ve gözlerinden öpüyorum. Rabbim bizlere onların damatlıklarını de görmeyi nasip etsin inşallah” dedi.

 

 

PROTOKOL COŞKUYU PAYLAŞTI

Daha sonra kürsüye çıkan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, etkinliği gerçekleştiren Darıca Belediyesi’ne teşekkür ederek sünnet geleneğinin yaşatılmasının önemli olduğuna vurdu yaptı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü ise yaptığı selamlama konuşmasında sünnet olan çocukları ve ailelerini tebrik ederek Darıca Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamasıyla vatandaşların yanında olarak örnek bir uygulama yaptığını söyledi. Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu da örf ve adetlerin yaşatılmasının önemli olduğunu belirterek Darıca Belediyesi’nin bu geleneği yaşatmasının önemini belirtti ve ailelerin ve sünnet çocuklarının mutluluğunu paylaştı.

 

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve beraberindeki heyet program sonunda sünnet olan çocuklara hediyelerini takdim ederken çocuklar da sahne gösterileriyle doyasıya eğlendiler. Şölen alanında çocuklar için oluşturulan şişme oyun grupları ve çocuk bandosu ile yüz boyama etkinliği gibi farklı aktivitelerle de çocuklar gönüllerince eğlendiler.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.