Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği faaliyetlerine başladı

Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LojiDer), sektördeki güncel gelişmeleri ve gelecek planlarını basın mensuplarıyla paylaşmak amacıyla düzenlediği toplantıda, kuruluş amacını ve misyonunu açıkladı. Lojider’de Kocaeli bölgesinden...

Gebze Yayın: 20 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.01.2024 15:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği (LojiDer), sektördeki güncel gelişmeleri ve gelecek planlarını basın mensuplarıyla paylaşmak amacıyla düzenlediği toplantıda, kuruluş amacını ve misyonunu açıkladı. Lojider’de Kocaeli bölgesinden çok sayıda firma da yer alıyor.

 

Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği'nin, düzenlediği basın toplantısına derneğin kurucu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Düzenlenen toplantıda sektördeki güncel gelişmeleri, amaçlarını ve gelecek planlarını basın mensuplarıyla paylaştı.

30 Ekim 2023'te kurularak uluslararası ve ulusal lojistik hizmetleri sunan firmaları bir çatı altında toplamayı misyon olarak belirlemiş olan derneğin kurucu üyesi Şerife Türünç'ün basın bildirisini okudu.

 

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Toplantıda LOJİDER’in basın açıklamasını ise dernek kurucularından ZEN Lojistik Genel Müdürü Şerife Türünç yaptı. Türünç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“100 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nda lojistiğin önemini "Gözüm Sakarya'da, kulağım İnebolu'da" sözleriyle vurgulamıştı. Bir asır sonra, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına girdiğimiz ve "Türkiye Yüzyılı" olarak adlandırdığımız bugünlerde, ülkemizin ekonomik kalkınmasında lojistik hizmetlerin değeri tartışılmazdır.

Aralık 2019'da başlayan ve günlük hayatımızı büyük ölçüde etkileyen küresel salgın ve 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi yasa boğan asrın felaketi Kahramanmaraş depreminde lojistik hizmetlerin toplum yaşamındaki önemi ve değeri bir kez daha net bir şekilde görülmüştür.

Sürdürülebilir bir tedarik zinciri tesisinde lojistik hizmetlerin önemi, teknolojinin gelişmesine paralel olarak yaygınlaşan dijitalleşme, çevre kirliliği sonrası artan yeşil lojistik bilinci ve çevreye duyarlı sürdürülebilir taşımacılık modellerine talep vb. süreçlere uyum sağlamak adına proaktif hareket eden Türk Lojistik Sektörü, ülkemizin iç ve dış ticaretine ve gündelik yaşam kalitemizin korunmasına geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli katkılar vermeye devam edecektir. Ülkemizin gerek yurtiçi gerekse yurtdışı ekonomik kalkınmasına ve hizmet ihracatına katkı sağlayan ve her ilimize yayılan güçlü bir lojistik ordusu bulunmaktadır.

Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyılının ilk günü olan 30 Ekim 2023 tarihinde ülkemizde ulusal ve uluslararası lojistiği temsil eden ve taşımacılık (karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu), depolama, katma değerli hizmetler (paketleme, etiketleme, barkodlama, paletleme vb.), sipariş ve stok yönetimi, destekleyici hizmetler (muayene, ekspertiz, gözetim, bağlama ve emniyete alma, konteyner astarı serimi, fumigasyon uygulaması), gümrükleme ve lojistik hizmet sigortası alanlarında iştigal eden firmaları aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla, lojistik sektöründe yeni ve güçlü bir ses olma vizyonu ile kurulmuştur.

 

7 BÖLGEDE 150 ÜYE

Derneğimizin kuruluş tarihinden bugüne geçen kısa zamanda üye sayımız 150 olmuştur. Meslektaşlarımızın bu desteği ile ülkemizin 7 bölgesinden üyelerimiz bulunmaktadır. Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ülküsü ve ortak akıl ile hareket eden ve ülkemizin her ilinde üretilen lojistik hizmetin sesi olan bir Sivil Toplum Kuruluşu olacaktır.

Lojistik Hizmet Sağlayıcılar Derneği, sektörümüzde ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, kamu ve yerel kurum ve kuruluşları ile birlikte hareket etme kültürü ve ülküsüyle, güçlü bir lojistik ekosistemi oluşturma hedefi ile sektörümüzün gelişimi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek, bölgesel ve global oluşumların üyesi olarak lojistik sektörünün gelişmesine yönelik faaliyetlere liderlik edecektir.Kısa adı "LojiDer" olan derneğimizin misyonunu, "Ülkemizin her ilinde, lojistik sektöründe icra edilen tüm hizmetleri; insan, teknoloji ve sürdürülebilir sistemler odaklı, geliştirerek sektörümüzü geleceğe hazırlamak", vizyonunu ise "Lojistik sektöründe ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı verecek ulusal ve uluslararası öncü ve güçlü bir STK olmak" şeklinde belirlediğimizi bilgilerinize sunarız.”

Öte yandan toplantı  sonrası dernek yönetimi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.