Şanlıurfalılardan Depremzedelere Yardım Eli Uzandı

Yaptığı sosyal projelerle bilinen Gebze Şanlıurfalılar Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Turanalp ve yönetimi, depremden sonra da organize olarak birçok depremzedenin yardımına koştu.

Gebze Yayın: 15 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.02.2023 19:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kahramanmaraş’taki iki büyük depremin ardından yaşananlar, birçok kurumu, STK’yı ve gönüllüyü harekete geçirdi. Gebze bölgesinde yaptığı yardım ve sosyal projelerle tanınan Gebze Şanlıurfalılar Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Turanalp ve yönetimi de depremzedelerin yardımına koştu. Deprem felaketinin ardından hemen yönetimini ve üyeleri organize eden Mustafa Turanalp, kısa sürede bölgeye yardım eli uzatmayı başardı.
 

YAPILAN YARDIMLAR
Gebze Şanlıurfalılar Derneği tarafından toplanan 103 adeta çadır, Adıyaman ve çevresine gönderildi. Gebze bölgesindeki endüstri meslek liselerinde eğitim veren öğretmenlerle irtibat kurularak, hayırseverlerden toplanan 105 adet varilin sobaya dönüştürülmesi sağlandı. Bu sobalar, depremzedelere iletilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edildi.
 

5 KONTEYNER ALINDI
Yine derneğin satın aldığı 3 adet konteyner, emniyet hizmetlerinde kullanılması için Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay Emniyet Müdürlükleri’ne teslim edildi. 2 adet konteyner de Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki iki depremzede aileye teslim edildi. 5 aileye, geçimlerini sağlayacak kadar nakdi ve gıda yardımında bulunuldu. Ayrıca 3 aile için de Gebze’de ev tutularak, evlere yerleştirilmeleri sağlandı. 
 

BAŞKANDAN AÇIKLAMA
Felaketten etkilenen bölge halkına yardım etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Gebze Şanlıurfalılar Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Turanalp, “Giden canları geri getiremeyiz. Ancak felaketten kurtulan depremzedelerin bundan sonra yaşayacağı muhtemel zorlukları önleyebiliriz. Dernek olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.