Dilovası’nda 100. Yıl Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü Dilovası’nda da çeşitli etkinlikler ve coşkuyla kutlandı.

Dilovası Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 13:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Dilovası’nda da coşkuyla kutlandı. Dilovası Kaymakamlığı önünde ki Atatürk anıtına çelenk konularak başlayan etkinlikler; Kaymakam Kubilay’ın kaymakamlıkta tebrikleri kabul etmesi, ardından Dilovası Nihat Karadaş Stadı’nda düzenlenen program ile devam etti. Akşam ise Tavşancıl’da yüzlerce vatandaşın katılımı ile fener alayı gerçekleştirildi.  

 

PROTOKOLDEN TAM KATILIM 

Dilovası Şehit Nihat Karadaş Stadı’nda düzenlenen kutlama törenine Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in yanı sıra siyasi ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. 

 

HALKI SELAMLADILAR  

Protokolün, vatandaşları selamlayarak bayramını kutlaması ile başlayan statta ki tören; İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunması ile devam etti. Daha sonra ise protokol konuşmaları sürdü. 

 

100. YILDA “TÜRKİYE YÜZYILI” İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

Programda konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda seve seve canlarını veren atalarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Onlar canları ve kanları pahasına bizlere üzerinde huzur ve barış içerisinde yaşayacağımız bir vatanı emanet etti. Emanete layık olmak için Cumhuriyetimizin değerlerini ve kazanımlarını sahiplenmeli, koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda heyecan ve gayretle çalışmaya devam ediyor, geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Göreve geldiğimiz günden bu yana sizler için çalışıyoruz. Sizler için söz verdiğimiz taahhütleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken, beyannamemizde yer almadığı halde  hizmete sunduğumuz onlarca eserimiz de yine sizler için hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100 Yılı kutlu olsun” dedi. 

 

 

CUMHURİYET EN BÜYÜK MİRASIMIZDIR 

Başkan Şayir’in ardından konuşan Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay’ın günün anlam ve önemi konuşması “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Milletimize eşsiz armağan olan Cumhuriyetimizin 100. Yılını birlikte kutlamanın mutluluk ve coşkusu içerisindeyim. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli olan idare şekli Cumhuriyeti ilan etmiştir. Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihinde ki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur sayesinde ülkemiz önemli adımlar başararak dünyada saygın bir devlet durumuna gelmiştir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Aziz milletimiz Cumhuriyetimizi benimsemiş ve sımsıkı sarılmıştır. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi devletimizin temelini oluşturmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. Yılını bir kez daha kutluyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve vatanımız için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.  

 

HALKIN KENDİSİNİ YÖNETTİĞİ CUMHURİYETİ İLAN ETTİLER 

Törende son olarak konuşan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise yaptığı konuşmasında; “Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bugün; İsrail terör devletinin Gazze’de yapmış olduğu katliamların bir benzeri bizim milletimize karşı Anadolu’da yaşanırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir.  Halkın kendi kendisini yönettiği Cumhuriyeti ilan etmişlerdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnetle yad ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.  

 

OKULLAR GÖSTERİLERİNİ SUNDULAR 

Program; Polisan Ortaokulu öğrencilerinin Zeybek gösterisi, GEBKİM Anaokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşımızın 10 kıtasının okunması, Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği “Anadolu Yolu” tiyatro gösterisi, Şehit Ömer Özavcı Ortaokul öğrencilerinin “Cumhuriyet Çocukları” adlı gösterisinin ardından Dilovası Halk Eğitim Merkezi korosunun müzik dinletisi ile devam etti.  

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

Törende son olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarafından ödüller verildi. Ardından okul öğrencileri tarafından bando tören geçişi yapılarak etkinlikler son buldu.  

 

FENER ALAYI COŞKUSU 

Gündüz stadta gerçekleşen törenlerin ardından akşam ise Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ve yüzlerce Dilovalı’nın katıldığı coşkulu fener alayı gerçekleşti. Tavşancıl Ziya Toplan Ortaokulu’nda öğrencilerin düzenlediği şiir ve gösterilerinin ardından başlayan fener alayı korteji Tavşancıl Meydan’nda bulunan Atatürk anıtında havai gösterileri ile son buldu. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.