Yıldız Demir Çelik’in katkıları ile Zaferin Yolu- Ruhundaki Ateş seyirci ile buluştu

Yıldız Demir Çelik katkılarıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zafer yolunda attıkları tüm adımları konu edinen Zaferin Yolu Ruhundaki Ateş Belgeseli özel gösterim ile seyirci ile buluştu.

Kocaeli Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 12:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yıldız Demir Çelik ve Yıldızlar Yatırım Holding ile grup şirketleri çalışanlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte söz alan Yıldız Demir Çelik Ticari Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yılmaz, "Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, Yıldızlar Yatırım Holding ve grup şirketleri olarak farklı açılardan bugüne kadar gelen değerlerimizi gündeme taşıyan birçok projeye destek verdik. Bu projelerden biri de “Zaferin Yolu” belgeseli oldu. Bu özel etkinlik, Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusunu taşıyan önemli bir organizasyon. Bu anlamlı etkinliğin başarısı için emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Özel Gösterime Büyük İlgi

Yıldız Demir Çelik’in katkılarıyla düzenlenen Zaferin Yolu Ruhundaki Ateş belgeselinin özel gösterimi Marmara Eğitim Kurumları Kocaeli Kampüsü’nde gerçekleşti. Yoğun ilgi gören özel gösterimi Yıldız Demir Çelik ve Yıldızlar Yatırım Holding ile grup şirketleri çalışanları izledi.

Zaferin yolu muazzam fedakarlıklarla aşıldı. Mustafa Kemal'in ruhundaki ateş bütün vatanı sardı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zafer yolunda attıkları tüm adımları ve onları takip eden nice isimsiz kahramanı anlatan Zaferin Yolu Ruhundaki Ateş belgeselinin Yıldız Demir Çelik katkılarıyla düzenlenen özel gösterimi, Marmara Eğitim Kurumları Kocaeli Kampüsü’nde geçtiğimiz cuma akşamı gerçekleştirildi.

Alp Armutlu, yönetmenler Nazım Doğan ve Sinan Çevik’le birlikte hazırladığı "Zaferin Yolu: Ruhundaki Ateş" belgeselinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zafere giden 1975 km’lik yolunu izleyici ile buluşturuyor. Belgeselin tarih danışmanlığını ise Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Koordinatörü E. Albay Kadim Koç yapıyor.

Alp Armutlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Kahraman Türk Ordusu’na ithaf ettiği “Zaferin Yolu- Ruhundaki Ateş” belgeseli için “Zaferin Yolu’nun Anadolu topraklarında nereden geçtiğini anlamak ve anlatmak için beyazperdeye taşıdığımız bu filmle 100 yılın kahramanlarının ölüm - kalım mücadelesinde; Mustafa Kemal’in manasını, liderliğini ve onun stratejik hareketlerini birlikte keşfedeceğiz.” yorumunda bulundu.

Senarist ve Anlatıcı - Alp Armutlu :

1974 doğumlu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Alp Armutlu, Nutuk üzerinde çalışarak önemli notlar çıkarttı. 2017-2019 yılları arasında 10.000 km'den fazla yol yaparak, 27 şehirde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının adımlarını takip ederek gezdi, inceledi, fotoğraflar çekti. Nutuk'ta yaşanan olayların izdüşümünü Anadolu toprakları üzerinde keşfetti. Düzenlediği Nutuk Yıldızı gösterileri ile bu tecrübesini onu ilgiyle izleyen yaklaşık 5.000 kişiyle de paylaştı. Umudun Yolu filmindeki performansıyla beğeni toplayan Armutlu, Zaferin Yolu filmiyle Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kurtuluş Savaş’ını dünyaya anlatmayı hedefliyor.

Yönetmen Nazım Doğan & Sinan Çevik :

TOFAŞ’ın Efsane T Belgeselini çektiler. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte il tanıtım serilerini yurtiçi ve yurtdışı yayınlar için çekmeye devam ediyorlar. Anadolu’nun hikayelerini beyazperdeye taşımaktan mutluluk duyuyorlar. Vizörlerinden hayata daha kalıcı baktıklarını söylüyorlar. Umudun Yolu onların 100 yıllık tarih içinde tarihe gönül verdikleri farklı bir yol projesi olarak gerçekleşti. Umudun Yolu - Kağnı Kamyonu Yendi Belgeseli’nin ardından Zaferin Yolu- Ruhundaki Ateş’i Cumhuriyetin 100. yılında uluslararası arenada olmayı hedefliyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.