AK Parti'de Vekil Başvuru Tarihi Belli Oldu!

AK Parti’de de seçim sürecinin nasıl işleyeceği netleşti. Buna göre AK Parti teşkilatlarında aday başvuruları 11-17 Mart tarihileri arasında alınacak.

Siyaset Yayın: 10 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.03.2023 11:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AK Parti teşkilatlarında seçim hareketliliği bugün resmen başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün saat 14.00’da seçimi ilan etmesi beklenirken, milletvekilliği aday adaylığı noktasında da süreç hızlanacak. AK Parti teşkilatlarının izleyeceği yol haritası da böylelikle netlik kazanacak.

Buna göre bugün ilan edilecek seçim kararının ardından, 11-17 Mart tarihleri arasında AK Parti’de hali hazırda görevde bulunan isimlerin istifasını vermesi bekleniyor. Bununla beraber yine 11-17 Mart tarihleri arasında da milletvekili aday adaylığı için başvurular alınacak. Başvuru tarihi sona erdikten sonra ise 18-19 Mart tarihleri arasında teşkilatlara kurulacak sandıklarla temayül yoklaması yapılacak. 

Teşkilatlarda yapılacak temayül yoklamasının ardından 21-27 Mart tarihleri arasında alt komisyon çalışmaları yapılacak. Daha sonra ise 29 Mart-8 Nisan tarihleri arasında üst komisyon çalışmaları hazırlanacak. 3 Nisan’da ise nihai liste oluşturulduktan sonra 8 Nisan’da aday listeleri YSK’ya sunulacak. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.