GTÜ Öğrencilerinin Başarıları Ödüllendirildi

GTÜ'de bilim ve teknolojiye destek olmak amacıyla TÜBİTAK projeleri ve burs programları ile destek alan ve TEKNOFEST’te dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Gebze Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 13:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

TÜBİTAK BİDEB 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje desteği, ARDEB 1002 proje desteği ve TÜBİTAK BİÇABA, STAR, 2210 Yüksek Lisans ve 2211 Doktora burs programları kapsamında burs desteği almış tüm Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri ile TEKNOFEST 2023'e katılan ve ödül alan tüm öğrenci ve kulüplerin başarı ve çabalarını takdir etmek üzere Ödül Töreni düzenlendi.

GTÜ’de başarılı çalışmalara imza atan öğrenciler, TÜBİTAK tarafından sağlanan proje desteği sayesinde önemli bir başarı elde etti. Bu başarılarını kutlamak ve teşvik etmek amacıyla GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

Bilim, Teknoloji ve Yenilik…

Törende konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, öğrencilerin büyük başarılarının ve üstün gayretlerinin kendilerini gururlandırdığını ifade ederek başladığı konuşmasında; “Bilim, teknoloji ve yenilik üniversitemizin temel direğidir. Üniversitemizin sözde değil özde bir araştırma üniversitesi olduğunun en büyük kanıtlarından birisi de öğrencilerimizin özgün projeleriyle bilime katkıda bulunmaları, bunun yanı sıra TEKNOFEST gibi uluslararası platformlarda ödüller alarak isimlerini duyurmalarıdır” ifadesinde bulundu.

 

Başarılar Ülkemizin Geleceğini Şekillendirecek

Teorik bilginin projeye dönüşümü ve akademik çalışmaların sürdürülebilir başarılara evrilmesinde grup çalışmasının önemli rolü olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mantar, bu anlamda ödül veya destek almadığı halde tüm katılımcı öğrencilerin kazanan olduğunu vurguladı ve ekledi: “Sizlerin başarıları, sadece sizin değil, ülkemizin de geleceğini şekillendirecektir. Bilimin ve teknolojinin sunduğu imkanları en iyi şekilde kullanarak, toplumsal sorunlara çözüm üretecek, yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştireceğinize inancım tamdır.”

 

 

Başarılar Bireysel Kazanç Olarak Değerlendirilmemeli

Rektör Mantar, “Geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve teknoloji liderleri olarak sizlerden, elde ettiğiniz bu başarıları sadece bireysel kazançlar olarak görmemenizi ve topluma fayda sağlamak amacıyla kullanmanızı bekliyoruz. Bilim ve teknoloji, insanlığın sorunlarına çözümler sunmanın yanı sıra, sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için de kullanılmalıdır. Sizlerden, bu değerlere bağlı kalarak çalışmalarınıza devam etmenizi ve toplumun refah için yenilikçi projeler üretmenizi bekliyoruz. Öğrencilerimizi ve tüm akademik ve idari personelimizi bir kez daha tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Törende öğrenci takımlarına sağladığı destek ve katkılardan dolayı GTÜ Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Türkmen’e Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Törende ödül alan takımlar ve öğrenciler:

TEKNOFEST 2023’e katılan ve ödül alan takımlar:

2023 Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyesi Biyoinformatik Analiz Geliştirme Kategorisinde Birinci olan GTUBIO Takımı

2023 Hyperloop Geliştirme Yarışmasında İkinci olan ALFA ETA-H Takımı

2023 Uluslararası İHA Yarışmasında Performans ödüllerine hak kazanan GTU-AQUA, GTU-ASSOS ve GTU KUZGUN Takımları

BİÇABA programı kapsamında destek alan 20 öğrenci

2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)- Star Lisans 2022/2. Dönem destek kazanan 21 öğrenci

2210 Yüksek Lisans Burs Programları 2023/1 Dönem destek kazanan 5 öğrenci

2211 Doktora Burs Programları 2023/1 Dönem destek kazanan 11 öğrenci

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında proje desteği almaya hak kazanan 63 öğrenci.

 

GTÜ'den yapılan açıklamada, "Üniversitemizi gururlandıran tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.