Darıca Belediyesi’nden İsrail’e Boykot Kararı!

Darıca Belediyesi, son dönemde Filistin’e yönelik yaşanan olaylar sonrasında İsrail markalı ürünlere karşı boykot kararı verdi.

Darıca Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 14:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Belediye, bünyesinde bulunan sosyal tesislerde İsrail markalı ürünlerin alış ve satışlarını durdurdu. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İsrail’in Filistin’deki olaylarda sergilediği politikaları kınayarak, bu boykot kararının bu politikalara bir tepki olduğunu belirtti. Başkan Bıyık, “Filistin’de yaşanan zulme karşı tepkimizi göstermek istiyoruz. Belediyemizin sosyal tesislerinde artık İsrail markalı ürünler bulunmayacak. Bu, bizim insan haklarına ve adalet ilkesine olan bağlılığımızın bir yansımasıdır” dedi.

 

 

DARICA BELEDİYESİ YİNE BİR İLKİ YAPTI

Belediye yetkilileri, boykotun sadece sembolik bir adım olmadığını, aynı zamanda İsrail politikalarına karşı bir duyarlılık gösterdiğini vurguladılar. Belediye tesislerinde artık yerli ve yerel ürünlere daha fazla yer verilerek, yerel ekonomiyi desteklemeyi amaçladıklarını açıkladılar. Darıca Belediyesi’nin bu boykot kararı, Türkiye genelinde ve dünya çapında benzeri girişimlere bir örnek teşkil ediyor. Filistin’e yönelik yaşanan olaylar sonrasında İsrail markalı ürünlere karşı yapılan boykot çağrıları, dünya genelinde dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.