Kocaeli Heyeti Almanya'da

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN başkanlığındaki heyet Almanya'nın Düsseldorf, Köln, Essen ve Duisburg şehirlerinde bir dizi eğitim ziyaretinde bulundu.

Kocaeli Yayın: 30 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 30.01.2024 14:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ve Maarif Europe davetiyle Almanya’ya hareket eden İl Milli Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN başkanlığında ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa DOĞAN ve Ar-Ge Birimi üyelerinden oluşan heyet hem işbirliği ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması konularında görüşmeler yaptı hem de Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına eğitimler verdi.

Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İZBUL ve Essen Başkonsolosu Taylan Özgür AYDIN’ın makamlarında ziyaret edildiği hareketlilikte ayrıca Düsseldorf Eğitim Ataşesi M. Gamze BOZGÖZ, Köln Eğitim Ataşesi Dr. Muhterem DİLBİRLİĞİ ve Essen Eğitim Ataşesi Sabri YOLCU ile Almanya’da eğitim alanında yapılan çalışmalar ve şehrimizde yürütülen iyi uygulamalar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Hareketlilik sırasında Maarif Europa’nın planlamasıyla Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi öğretmenleri tarafından Türkçemizin Zenginliği: Etkili Konuşma Sanatı ve Diksiyon” başlıklı eğitim verildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan eğitimde etkili konuşma teknikleri ve uygulamalara yer verildi.

Almanya’da görev yapan öğretmenlerle de bir araya gelinen hareketlilikte Türkiye ile ortak projeler yürütmek isteyen kurumlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Proje hazırlama süreçleri ve işbirlikleri konusunda geleceğe dönük planlar yapıldı.

Ziyaretler sonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı Eğitim Bilgilendirme Kataloğu ve ilimiz Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanan el yapımı ürünler takdim edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.