Down Sendromlu Enes’in Askerlik Hayali Gerçek Oldu

Down Sendromlu Enes Şahin’in hayatta en büyük isteği olan askerlik yapma hayali Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın girişimleri sonrası gerçek oldu.

Darıca Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 19:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Darıca’da ailesiyle birlikte yaşayan ve aynı zamanda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün de sporcusu olan Down Sendromlu Enes Şahin’in hayatta en büyük isteği olan askerlik yapma hayali Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın girişimleri sonrası gerçekleşti. 1 günlüğüne vatani görevini yapmak için Edirne’ye yolcu edilen Enes için asker eğlencesi düzenlenirken Başkan Muzaffer Bıyık, Enes’i ailesiyle birlikte askerlik şubesine teslim etti.

Nenehatun Mahallesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan ve aynı zamanda Darıca Belediyesi’ne ait spor salonunda rehabilitasyon öğretmenleri tarafından boksa yönlendirilerek antrenmanlara katılan Down sendromlu Enes Şahin (21), bölge halkı tarafından tanınan ve sevilen bir isim oldu.

 

ASKER EĞLENCESİ DÜZENLENDİ

Anne Emine Şahin ve baba Fikri Şahin, çocuklarının hayattaki en büyük arzusunun askerlik yapmak olduğunu söyleyerek, bu konuda yaptıkları tüm girişimlerin, pandemi ve çeşitli nedenlerle sonuçsuz kaldığını ifade ederek Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’la temasa geçtiklerini söylediler. Başkan Bıyık’ın kişisel girişimleri sonrası, temsili olarak 1 günlük askerlik hizmetini yapmasına karar verilen Enes Şahin için evinin önünde Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın da katıldığı asker eğlencesi düzenlendi. Eğlenceden önce Başkan Bıyık’a teşekkür ederek dua okuyan Enes Şahin gece boyunca halaylar çekip göbek attı.

 

 

BAŞKAN BIYIK ASKERLİK ŞUBESİNE TESLİM ETTİ

Asker eğlencesinin ardından 1 günlüğüne askerlik hizmetini yerine getirmek için Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ailesiyle birlikte Edirne’ye yola çıkan Enes Şahin, askerlik şubesine teslim oldu. Eşi Havva Bıyık ile birlikte Enes’i askerlik şubesine teslim etmeye kendisi de giden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Enes kardeşimiz aynı zamanda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübümüzün de daimi sporcusu. Askere gitmeyi ve vatani borcunu ödemeyi çok istiyordu. Bizler de onun bu isteğini yerine getirmek için aracılık ettik. Askerlik hatırasını hep birlikte yaşatmış olacağız. Rabbim ayağına taş değdirmesin inşallah” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.