Başkan Şayir'den Öğrencilere Tam Destek

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla 15 bin öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşıladı.

Dilovası Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 12:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Başkan Şair, 15 bin öğrencinin kırtasiye ihtiyacını karşıladı. 2019 yılında başlayan ve 5 yıldır devam eden gelenekte 75 bin öğrencinin kırtasiye ihtiyacı karşılanmış oldu.  Mehmet Zeki Obdan İlkokulu bahçesinde temsili tören gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından ardından başlayan program, folklor gösterisiyle devam etti. Programa Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ve çok sayıda öğrenci katıldı. Başkan Şayir kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı.


 

MAKAM ARACINI EĞİTİMİÇİN SATMIŞTI
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Eğitime dikkat çekmek adına makam aracımızı sattık tüm Türkiye'ye örnek olması adına bu hamlemizi başlattık. Kırtasiyeye yardımını başlattık, kimse bizim verdiğimiz kırtasiyeye muhtaç değil. Kıymetli velilerimiz, her çocuk buna ihtiyacı yok gaye buraya bir dikkat çekmekti. Bir kız çocuğu dahi okumamazlık yapmasın bir erkek çocuğu okumamazlık yapmasın. Herkes bu eğitime dahil olsun dedik. Eğer ki kırtasiye yüzünden tek bir çocuğumuz okula gitmeyecekse yaptığımız projenin tamamı bunlara feda olsun dedik. O çocuğu ihtiyaç olan, sahibi olan çocuğu bu kadar öğrencinin arasına bulabiliyorsak ne mutlu bizlere dedik. Biz bu duygu ve düşünceyle yola çıktık. Hamdolsun içimiz ferah hamdolsun içimiz rahat” dedi.

 



EN İYİ TABLETLERİ ÖĞRENCİLERİMİZE DAĞITTIK
Pandemi döneminde eğitimin aksadığını söyleyen Başkan Şayir, “O dönemde anne ve baba yükünü biraz hafifletmek için tüm çocuklarımıza en iyisinden tablet dağıttık. Hem anne babamızın yükünü hafifletmek hem çocukların birer dünya bakışını değiştirmek ve eğitim öğretime iyice katılıp bu yolda daha eğitimlerini geliştirmek adına bu adımları attık. Her sene de orta bire giden tüm kardeşlerimize yine tablet bilgisayarlarını vermeye devam ediyoruz. Bu can bu bedende olduğu sürece Allah'ın izniyle, orta 1'e giden kardeşlerimize tablet dağıtacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.