Darıcalı Kadınlara Gelir Kapısı

Darıcalı kadınların el becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürmesi ve aile bütçelerine katkı sağlaması amacıyla Darıca Kapalı Pazar Alanında hanımeli mağazası açıldı.

Darıca Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 13:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın kadınlara söz verdiği mağazada kursiyerler ürettikleri eserleri satarak gelir sahibi olacaklar. Darıca Belediyesi, kadınların daha fazla istihdama katılımını sağlamak amacıyla ücretsiz olarak çeşitli kurslar düzenliyor. Darıca Belediyesi Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezleri’nde (KİGEM) düzenlenen kurslara katılan kadınlar kültürden sanata, spordan kişisel gelişime uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda hem sosyalleşiyor hem de becerilerini geliştiriyor. Darıca’nın bütün mahallelerinde bulunan Kişisel Gelişim Merkezleri’nde (KİGEM) açılan kurslara katılan kadınlar biçki, dikiş, nakış gibi el beceri kursları ile hem kendilerini geliştiriyor hem de meslek öğreniyorlar.

 

“AİLE EKONOMİSİNE KATKI”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kişisel Gelişim Merkezleri’nde açılan kurslara giden Darıcalı kadınların aile bütçesine katkı sağlaması amacıyla Cami Mahallesi’nde bulunan Kapalı Pazar Alanında kursiyerler için mağaza açtı. Kadınların aile ekonomilerine katkı olması amacıyla yapılan satış ofisi çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete girerken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, mağazayı AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve beraberindeki heyete gezdirerek işleyişi hakkında bilgi verdi. AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç’in de yer aldığı ziyarette mağaza hakkında bilgi veren Başkan Muzaffer Bıyık, kadınlara söz verdiği projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduğunu ifade ederek “Bir yandan Darıca’mızı geleceğe hazırlarken, bir yandan da kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını unutmuyoruz. Darıca’lı kadınlara söz verdiğimiz; KİGEM’lerimizde bulunan kadın kursiyerlerimizin ürettiği el emeği ürünlerini sergileyip aile ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri satış ofisini tamamlayarak hizmete açtık.

 

 

“ÜRETEN KADINLARA HAYIRLI OLSUN”

Kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunmaktan dolayı da ayrıca mutluyuz. Kurslarımızda eğitim alan kadınlar kendi işyerlerini açarak iş hayatına atılıyor. Ben de onları işyerlerinde ziyaret ediyorum. Amacımız Darıca Belediyesi’nin kurslarında eğitim alarak işyeri açan kadınların sayısını arttırmak. Hanımeli mağazamızda da kursiyerlerimiz, ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini satarak gelir elde edebilecekler. Emek veren ve üreten tüm kadınlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da kadınlara yönelik hizmet verecek mağazanın hayırlı olmasını temenni ederek “Kadınların, kendilerini geliştirmesi, meslek öğrenmesi ve üreterek aile ekonomilerine katkı sunmaları çok önemli. Darıca Belediyemiz kadınlara yönelik çok güzel bir çalışmayı tamamlayarak hizmete açmış. AK Parti belediyeleri olarak kadın girişimcilerin önünü açmak için bugüne kadar önemli atılımlar yaptık. Darıca’da da bunun en güzel örneklerinden biri açılmış. Üreten, değer katan ve emek veren herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.